pokè bowls! seneste mad trend i Danmark er
Du har sikkert set de flotte og meget fotogene pokè bowls på Instagram så,
Hvad er det nu poké madtrenden er overhovedet?
Poké (udtales Poh-Keh) bowls og kommer fra Hawaii er hvad nogle kalder sushi i en skål. Når det så er sagt så er det også forskelligt fra sushi både i smagen og oplevelsen.
Pokè betyder “at skære” på hawaiisk og refererer til de bidder af rå, marineret fisk – normalt tun eller laks – som derefter lægges ovenpå en bund af hvide ris og toppes med grøntsager og umami-pakkede saucer. Det hele er typisk toppet med frisk skåret forårsløg, ristede sesamfrø og serveret med en skive citron.

RIS, QUINOA eller Glasnudler
Oprindelig laves pokè med hvid ris men for at kunne gøre pokè lidt mere europæiskvenlig kan man som en alternativ til ris bruge f.eks. quinoa eller glasnudler og det fungerer rigtig godt sammen!
HVAD INDEHOLDER EN POKÈ BOWL?
Stjerneingrediensen i en poké bowl er nok fisk. Man bruger rå sushi fisk som så enten spises plain eller marineret i en kombination af soya og sesam. Hvis man synes kan man også tilføje lidt chilli og løg i marinaden.
Hvis rå fisk ikke lige er dig, så kan man også lave en bowl med f.eks. tigerrejer eller kylling, alt er tilladt her.
De typiske toppings som bruges i poké er f.eks. avocado, edamame bønner, tangsalat og mango som tilsammen tilføjer masser af smag og knas men du kan dog med fordel tilføje eksempelvis frisksnittet rødkål, æg eller gulerødder.
De mere saltede saucer som f.eks. Ponzu sauce som er en sojabaseret sauce med citrussmag, passer rigtig her og giver en sushi aroma til bowlen. Du kan selvfølgelig bruge alle de saucer og dressinger du kan li´. Du kan altid smage dig frem.
Måske bliver pokè den næste generation af sushi – bare lidt nemmere at spise. En gaffel tak!
Prøv selv at lave en poké bowl med lige de ingredienser som du bedst kan li´ og så er du klar til Instagram 🙂
Så hvad venter du på?
Prøv den nyeste trend pokè bowls – bare uden spisepinde 🙂